Limma fäste på gipstavla

Hej, jag har gjort gipsavgjutningar i form av tavlor och vill hänga upp dem på väggen, men missade att fästa en upphängare i gipset. Hur skulle ni lösa det? Finns det ett limm som funkar på gips så man kan fästa en hälla för upphängning? En är stor som en mattallrik och två är ca 10 cm i diameter.
Britta

Kommentarer

 • Hej Britta,
  Tack för din fråga!

  Det kan vara besvärligt att limma gips. Det är viktigt att gipset är helt torrt. Ibland kan gipset kännas torrt, men det innehåller fortfarande lite fukt. Lägg gipsfiguren på ett tidningspapper och se om pappret efter några timmar har sugit upp fukt och blivit lite buckligt. Detta kan vara en orsak till att limmet inte fäster.
  Jag skulle rekommendera antigen Limpistol eller Panokitt quick lim. Ta rikligt med lim och låt torka ordentligt. Har även läst att det kan funka bra med både Trälim eller Karlssons klister också, men detta har jag tyvärr inte testat själv.

  Gips är ett speciellt material, så jag kan tyvärr inte garantera att denna lösning blir hållbar med endast lim, som du skriver är det bäst att gjuta in någon upphängning - speciellt när det är såhär stora saker.

  Ett alternativt hade kunnat vara att titta på upphängningar för tallrikar - det har tyvärr inte vi i vårt sortiment.

  Vänliga hälsningar,
  Timara Product Developer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.