Till senaste kommentaren

Kan man använda Hobbylack till leksaker?

Passar gloss hobbylack till leksaker för småbarn?

Kommentarer

 • Hej Bengt,
  Tack för din fråga! Nej vi kan tyvärr inte rekommendera att du använder Hobbylack till leksaker för mindre barn. Panduro har tyvärr ingen färg som vi rekommenderar för målning av leksaker, till småbarn. Produkter som säljs för att användas av baby/mindre barn, för direktkontakt, regleras av ett strängt regelverk och innefattar många olika krav som man måste ta hänsyn till för att produkten ska var säker för ett barn att använda. Enligt vår kännedom finns det inga färger/lack som är specifikt testat och säljs för att måla småbarnsartiklar med, till konsument.

  Ledsen att vi inte kunde hjälpa er med detta!

  Regulatory Environmental and Regulatory Affairs
 • Tack för svaret. Mvh Bengt
  Har en lack som heter Osmo Hårdvaxolja 3062 ofärgad matt.
  På burken står det ”Ofarlig för människor, djur och växter i torrt tillstånd”. Ihop med denna text är det en bild på leksaker.
  Känner ni till detta?
  Funderar på att lacka över era hobbyfärger med denna lack.
  Bengt

 • Hej igen Bengt,
  Vad intressant, denna produkt kände vi inte till. Vi kan inte säga om den är lämplig att ha till leksaker till småbarn då vi inte känner till innehållet/testningen.
  Till lite äldre barn har vi färger som vi rekommenderar även till leksaker, tex vår Greenspot Vintage färg som också är testad enligt EN71:3.

  Vi kan inte säga om lacken kommer fästa, då vår Hobbylack är akrylbaserad. Men risken är ju inte det gör det om produkten ovan ska tränga in i träet. Det får du i så fall testa.

  Hoppas detta klargör och lycka till med ditt projekt
  Regulatory Environmental and Regulatory Affairs

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.