Har ni giftfri lack till barnleksaker?

Hej! Jag ska måla om begagnade träklossar till min dotter på 8månader men vet inte vilken färg och lack jag ska använda, vill att det blir en blank yta. Sen vill jag så klart att färgen och lacken håller sig kvar på klossarna och att dem inte är giftiga. Tack på förhand
Mvh Liv

Kommentarer

 • Hej Liv,

  Tack för din fråga. Tyvärr är det så att vi inte kan rekommendera några av våra färger eller lacker till baby om syftet är att de lackade leksakerna, som i detta fall, ska komma i direktkontakt med babyn. För produkter till baby finns det specifik lagstiftning och produkter ska kunna godkänns till denna typ av användning. Vi har inga färger eller lacker som är specifikt testade och godkända för att lacka babyartiklar och känner inte till några lim som säljs till vanliga konsumenter som är det.

  Om du ska måla leksaker för lite äldre barn (över tre år) kan vi rekommendera någon av färgerna i vårt Barn & Junior sortiment eller färgerna i serien Greenspot vintage då alla dessa uppfyller kraven på innehåll för leksaker till barn över tre år.

  Ha en fin dag!
  /Ida
  Regulatory Environmental and Regulatory Affairs

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.