Färg till träskylt utomhus?

Hejsan,

Jag ska göra en skylt till ett hönshus, jag har en gammal flytträ bit som jag ska använda. Skylten kommer sitta lite skyddat under en takkant men det kommer nog komma regn och snö där ändå. Vilken färg är bäst att använda? När jag googlat så kommer Hobbylackfärg upp och de kändes för lätt tyckte jag 😅

Mvh
Josefin
Josefin

Kommentarer

 • Hej Josefin,
  Tack för din fråga!

  Vi har två olika set Outdoor craft paint som hade fungerat bra till ditt projekt, Ett set med basfärger här och ett med klara vårfärger här.

  Tips: Alla färger kan blandas för att uppnå önskad nyans. Färgerna i setet är matt vattenbaserad akrylfärg som fäster på många av underlag: trä, metall, betong, terrakotta m.m.
  Det skadar aldrig att slipa / tvätta objektet som ska målas. Rör om färgen innan du börjar måla. Färgen är dammtorr efter en timme, vänta 4 timmar innan du lägger på nästa färglager. Vi rekommenderar att det målade föremålet får torka inomhus i 72 timmar innan det tas ut.
  Ta hand om dina penslar. Skölj dem direkt efter användning och låt ej stå i vatten. Återforma därefter spetsen / formen och låt torka.

  Lycka till med skylten till hönsen!

  Vänliga hälsningar
  Timara
  Timara Product Developer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.