Till senaste kommentaren

Är ingredienserna i era färger testade på djur?

Hej!
Så väldigt fint att ni värnar om fåglarna gällande era fjädrar som ni säljer - en solklar ros till Er!
☀️🌹🕊️
Jag undrar också specifikt över Era ”Hobbylack Gloss” samt även alla övriga målarfärger som ni säljer. Har dessa i något led/någon beståndsdel i produkten testats på djur, alltså inte endast slutprodukterna?

Varma tack på förhand! 🙂 Mvh, Helen


Helen

Kommentarer

 • Hej Helen,
  Tack för det du skriver.

  Vi kan tyvärr inte garantera att de beståndsdelar som utgör grunden för våra färger inte har testats på djur någon gång. Kemikalier som färgens ingredienser är, måste enligt lag vara testade som säkra.
  Tillverkare av kemiska ämnen har skyldighet att ta reda på hur farligt ämnet är och på vilket sätt det är farligt (skadar ögonen/giftigt vid förtäring etc.) och detta har inneburit djurtester eftersom det har varit enda sättet.

  Trots mycket aktivt arbete med att försöka ersätta djurtester med alternativa metoder är ännu idag inte alla typer av tester ersatta, eftersom det är så komplicerat att imitera den mänskliga kroppen. Idag görs mycket färre tester eftersom det har gjorts historiskt (på vanliga ingredienser) men det förekommer fortfarande.

  Du kan läsa mer om EUs kemikaliemyndighet information gällande djurtester här:https://echa.europa.eu/animal-testing-under-reach

  Regulatory Environmental and Regulatory Affairs

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.