Chunky one

Hej! Jag stickar tröjan chunky one från eran hemsida. Jag får inte matten att gå ihop på halsringningen.  Att ha 13 maskor sticka 7 varv minska vartannat varv och ha 6 maskor kvar. Jag förstår inte hur designern menar. Finns det något sätt att få hjälp med detta?
Mvh förvirrad stickade...
Lena Bolting

Kommentarer

 • Hej Lena,
  Tack för din fråga!
  Så synd att du inte får ihop mönstret till din tröja i Chunky wool. Jag hoppas att jag kan hjälpa dig. Är det detta mönstret du menar? https://panduro.com/sv-se/inspirations/sticka-en-chunky-troja-99259
  Jag antar att du stickar den största storleken, men de maskor du skriver stämmer inte riktigt med mönstret.
  Du ska ha 12 vilande maskor från bakstycket. De trär du upp på en rundsticka och plockar upp ytterligare maskor runt hela halskanten, så du totalt har 64 maskor. Sen ska du sticka 8 varv och maska av. Du ska inte maska något på vartannat varv.

  MVH
  Helena
  Helena Product Developer
 • Det jag inte får ihop är att jag har 13 maskor. Jag ska sticka 7 varv minska vart annat på framstycke. Om jag har 13 maskor minskar 1 vart annat varv minskar jag alltså till antingen 4 eller 3 maskor. Därför har jag inte 6 maskor kvar som det står i mönstret. Om jag minskar 7 maskor så blir det att jag stickar 14 varv minskar vart annat varv. Det är dubbelt så många varv som det står i beskrivningen. Det är det ända som är rimligt men inte det som står 

  Lena Bolting
 • Om du har 13 maskor ska minska 1maska vart annat varv i sju varv blir det fyra eller tre maskor.inte 6 det blir fel om jag sticka samma men i 14 varv blir det bättre men fel?

  Lena Bolting
 • Hej Lena,
  Vi ska titta närmare på detta och återkommer i början på nästa vecka.

  MVH
  Helena
  Helena Product Developer
 • Nu har det gått en tid längre än en vecka har ni hunnit kolla på mönstret?
  Lena Bolting
 • Hejsan Lena,
  Förlåt för sen återkoppling.
  Vi har ändrat mönstret. Ny ska finnas att ladda ner.
  https://panduro.com/sv-se/inspirations/sticka-en-chunky-troja-99259

  Ha det bra
  MVH
  Helena
  Helena Product Developer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.