Till senaste kommentaren

Nitor textilfärg; flytande eller pulver?

Hej!
När rekommenderar du Nitor flytande textilfärg och när rekommenderar du Nitor pulver-färg?
Beata

Kommentarer

 • Hej Beata,

  Nitor pulverfärg, även kallat Nitor Allfärg, är för att färga bomull, viskos, lin, ull, siden och nylon i 80-90°C. Den är lämplig för plagg som inte klarar att tvättas i tvättmaskin. T.ex. för ull rekommenderas endast färgning för hand. Termiska stötar (en mycket snabb övergång från kallt vatten till varmt vatten eller vice versa) får ullen att krympa. Dessutom poleras ullen i tvättmaskinen. Vägledning medföljer i förpackningen. Notera att vissa syntetfibrer, som t. ex. polyester och akryl, går inte att färga alls. Titta noga på textildeklarationen.
  Varje ask innehåller 1 påse för att färga upp till 200 gram textil för full infärgning, och upp till 400 gram textil för en ljusare infärgning.
  Låt torka skyddat från solen eller i en torktumlare. Fyll aldrig mer än halva tvättmaskinen. Salt och/eller ättika och vinäger behövs också. Textilfärgen är transparent så tyget ursprungsfärg påverkar slutresultatet, mörka tyger går inte att färga in ljusa. Textilier märkta med kemtvätt kan inte färgas in.

  Nitor flytande textilfärg är för naturmaterial som bomull, linne, viskos, jeans, modal, kupro, jute och rayon. Den är avsedd för färgning från 40 °C i tvättmaskin. Tillsätt även textilfärgssalt – vid 30–40 °C behövs 500 gram salt, och färgning vid 60 °C krävs 1 kilo salt. Bruksanvisning finns i paketet.

  vänliga hälsningar
  Timara Product Developer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.