Till senaste kommentaren

Jag vill piffa till min T-shirt med textilfärg, vad ska jag tänka på?

Hej!
Så kul! T-shirten ska vara tvättad och torr. Stryk gärna till den så tyget är slätt. Lägg ett skydd t e x plast inne i T-shirten så färgen inte går igenom på andra sidan när du målar. När färgen torkat strykfixerar du den på avigsidan i ca. 3-5 minuter med strykjärn inställt på bomull. Tjockare tyger fixeras i 5 minuter från framsidan istället med en strykduk emellan från baksidan av motivet. T-shirten tål tvätt i tvättmaskin i 40 grader efter 24 timmar. Tvätta plagget ut och in.

Här hittar du härlig inspiration hur du kan göra

Här hittar du några exempel på våra fina textilfärger.

Lycka till!
Panduro (Uppdaterad )

Kommentarer

 • hej jag har precis målat med palett textilfärg från Panduro och undrar om jag behöver göra något nu efter målningen så att färgen inte går bort i tvätten igen? snälla svara
 • Hej Clara!

  Tack för din fråga!

  Viktigt när man använder textilfärg, är att plagget ska vara tvättat och torrt. Nya plagg har ofta en behandling på tyget, som gör att färgen fäster sämre, och denna behöver tvättas bort. 
  Om du använder Palett textilfärg, så gör du så här när du är klar med din målning:
  När färgen torkat strykfixerar du den på avigsidan i ca. 3-5 minuter med strykjärn inställt på bomull. Tjockare tyger fixeras i 5 minuter från framsidan istället med en strykduk emellan från baksidan av motivet. Nu tål T-shirten tvätt i tvättmaskin i 40 grader efter 24 timmar. Tvätta plagget ut och in. Här hittar du några exempel på våra fina, textilfärger

  Lycka till med textilmålningen!
  Ingela
  Product Development
 • Hur får man bort färgen, om man spillt på tyg där det inte ska vara?
  Frida
 • Hej hej

  Palett textilfärg går tyvärr inte bort om man inte tvättar med fläckborttagning direkt efter att man spillt färg på tyget.

  Vänliga hälsningar,
  Lisa
  Product Development

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.