Till senaste kommentaren

Vilken färg ska jag använda till läder?

Vilka pennor/ målarfärg kan jag färglägga vita läderskor med?

Kommentarer

 • Hej Alicia,

  Tack för din fråga!
  Här finns en artikel som kanske hjälper dig:
  "Måla på läder – så får du bäst resultat!"

  När det gäller att måla på läder är det en del som är viktigt. Lädret måste rengöras med något fettlösande, annars blir det svårt för färgen att fästa. Om skinnet är sprucket, eller om man målar i "veck" där skinnet har tendens att spricka, kommer även färgen att spricka.
  Skor av fuskläder/syntet är svåra att måla på. Färgen har svårt att fästa och det håller inte i längden så bra.

  Läderfärgen, Leathers choice  Narvsvarta är en läderfärg, som du kan måla en heltäckande yta med.
  Läderfärgen tränger in i lädret/skinnet och färgar en bit in, beroende på grundmaterialets kvalitet kan resultatet variera. Bruksanvisning: Lädret ska vara rent och torrt. Tvätta av med sprit innan färgning. Skaka flaskan ordentligt. Gör alltid ett färgprov på ett ej synligt ställe innan du börjar. Lägg på läderfärgen med en trasa eller svamp och använd rikligt med färg. Upprepa tills önskat färgdjup åstadkommits. Lädret kan putsas efteråt med en ren mjuk trasa. Detta avlägsnar även eventuell överskottsfärg.Avsluta med Leather's Choice läderfett (se 107728).

  Det finns även Leathers choice quick dye  som är en läderfärg som målas på med pensel, måla tunna färglager, och hellre 2 gånger. Rengöring superviktigt. Motivet måste behandlas med Leather's Choice läderfett (se 107728).

  Man kan även använda Posca pennor att måla mönster på skor med. Hur bra det sitter beror helt på hur skinnet/lädret är, blankhet, hur fet ytan är etc. Här får man helt enkelt testa.  Posca syns både på ljusa och mörka skinnskor. Rengör skon noga först. Spraya ev motivet med en vattenbaserad skyddslack t ex 200169 .

  Även någon typ av Permanent penna kan fungera, men resultatet blir inte så täckande som en Posca penna och syns bara på ljusa/vita skinnskor.

  Lycka till med ditt projekt!

  Ingela
  Product Development
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.