Hur fungerar Crackleglaze?

Har idag köpt denna produkt för att skapa. Hur tjockt lager ska man lägga på. Jag strök ut med pensel väntade 2 timmar la sen på avvikande färg. Men det hände ingenting. Ska jag göra på något annat vis hade stora förhoppningar på denna produkt.

Kommentarer

 • Hej Susanne,

  Tack för ditt email!

  Det är svårt att säga exakt vad som har gått fel.
  Krackeleringslacken fungerar så här: måla ett lager med färg, det är den färg som sedan syns i sprickorna. När färgen har torkat, målar man ett lager med Krackeleringslacken, ju tjockare lager, ju större sprickor blir det. Är det väldigt tunt lager blir det minimala sprickor. Låt torka i minst 2 timmar ( längre om det är väldigt tjockt lager med krackeleringslack).
  Måla sedan den färg som ska synas ovanpå sprickorna. Måla med en bred pensel och dra penseln bara en gång över samma ytan, krackelerings processen startar med en gång, och målar man flera gånger på samma ställe målar man över sprickorna. Krackeleringsprocessen sker mellan Krackeleringlacken och det översta färglagret.
  Det kan ev vara 2 saker som har gått fel här: för tunt lager med Krackeleringslack och/eller att krackeleringssprickorna blev övermålade under "sprick processen".
  Lacken fungerar till Hobbylack (gäller för färgen som är överst, underst spelar det inte så stor roll) och ev även till andra akrylfärger, här får man prova sig fram. Metallicfärger brukar vara svårare att få att krackelera.

  Du får gärna återkomma om du har fler funderingar.

  Ha en fin dag!
  Ingela

  Product Development

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.